Tätä kirjoitettaessa ensimmäinen Singaporessa vietetyistä osista on takanapäin ja olemme kantosiipialuksessa matkalla kohti Indonesian Bintania. Olemme näiden kolmen Singapore-päivän aikana rikastuttaneet kokemuspohjaamme monin erin ihmeellisyyksin ja Singapore on vastaavasti köyhdyttänyt meitä asiaankuuluvin menoerin. Hauskaa on ollut molemmin puolin; sekä meillä että singaporelaisilla.

Pistäydyimme päivalla Marina Sand –hotellin Sky Parkissa  (http://www.marinabaysands.com/Sands-SkyPark/). Hissillä jyräytettiin n. 10 sekunnissa 57. kerrokseen yli 200 metrin korkeuteen. Aika mahtavat oli näkymät sieltäkin, eikä edes olut ollut kovin kallista meille. Kyllä suomalaiset virkamiehet ovat  yllättävän hyvin tienavaa porukkaa. Meinattiin, että työpaikkamme tyhy-luentoja voisi jatkossa alkaa pitämään täällä Marina Sandissa. Olisi ainakin puitteet henkilöstön mukaiset.

Singaporen eläintarhan yösafarikin (http://www.nightsafari.com.sg/) käytiin kokeilemassa, tietysti ilman Nikolaita. Safari oli ainakin miulle pettymys verrattuna niihin kehuihin joita olin paikasta kuullut. Olihan siellä niitä elikoita ilman aitauksia ja me ajeltiin sellaisella kaupunkijunalla niiden seassa, mutta ei se oikein säväyttänyt. Ainoa vähän miuta piristänyt vaihe oli se kun sain nenääni niin tutun ja rakkaan elehvantin paskan hajun. Kuka saa fiboja mistäkin, miekö muka erikoinen? Apinoita emme safarilla nähneet, mutta henkilökohtaisesti en niitä niin kaivannutkaan. Vähän mielikuvitusta käyttäen näen niitä tässä ympärilläni koko ajan. On vilkasta paviaania, sumuisten vuorten gorillaa, nopealiikkeistä simpanssia ja karvaista orankia. Kyllähän tästä porukasta saa irti vaikka mitä.

Singaporen Hard Rock Cafessa käydessämme Nikolai pääsi ensimmäistä kertaa Lumiallaan nettiin reissumme aikana. Nikolain Singaporen nettineitsyys oli menetetty. Sitä juhlimme asiaankuuluvin menoin. Jopa Harrykin innostui näistä älypuhelinten antamista mahdollisuuksista kun selvitin hänelle että täällä kaukana päiväntasaajalla ollessamme voimme hetkessä tarkistaa puhelimestamme onko Polina Hiekkala pudonnut Huippumallit haussa –ohjelmasta tai kuinka parisuhteet kehittyvät Maajusseille morsian ohjelmassa. Se on vissiin Harrylla puhelimen osto kohta esissä.

Mixu on ihan hurmoksessa näiden tuliaisostomahdollisuuksien kanssa. Ellemme hiukan saa miehen intoa rajoitettua, on Mixun tuliaiset lähetettävä parin viikon päästä rahtikoneella.

Kaukolla on suunnattomia ongelmia saada Skype-puheluja toimimaan. Uskokaa tai älkää niin viime yönäkin puljasimme Kaukon Skype-yhteyttä viiteen asti.  Jotkut voisivat kuvitella, että täällä yöllä huvitellaan yöelämässä, mutta me pojat hurvitellaankin yöt bittimaailmassa. Ollaan me kovia poikia. No, ehkä me alkuillasta käytiin jossakin ennen tätä Skype-problematiikkaan syventymistä. On se muuten kumma kun mie pystyn soittamaan Skypellä kotiin rakkailleni mutta Kauko ei. Kyllä me ensi yönä Bintanissa tää homma kuntoon saadaan.

Ribo tempaisi yhdessä kiinalaisravintolassa vähän tulisemman annoksen. Miultakin valui kyyneleet silmistä kun Ribo söi urheasti annostaan, oli se sen verran tuskastuttavan näköistä touhua. Matsin kanssa taas päästiin muistelemaan Goan reissuamme käydessämme Singaporen ”parhaimmassa” intialaisravintolassa. Ilolla otimme pitkästä aikaa muutaman Kingfisherin. Vaikka en oluen ystävä oikein olekaan, niin kunnon kylmää Kinukkaa ei voita edes vatsahuuhtelu.

Nyt aletaan rantautua Bintaniin ja pitää lopetella tää kirjoittaminen. Jännittää vähän miten meille käy Indonesian tullissa, on nimittäin vähän ylimääräistä Juhla Mokkaa mukana kun ei ehditty Singaporessa kahvittelemaan.
…..

No nyt ollaan jo Bintanissa. Taksimatka terminaalista hotellille kesti tuskastuttavan kauan täpöteydessä, kuumassa taksissa.  Mixun kanssa olimme yhtä mieltä, että esim. krapulassa moinen matka olisi ollut mahdottomuus.

Perille päästyämme meitä odotti kohtalaisen kokoinen kylpylähotellikompleksi. Ei taida olla ihan kuumin sesonki, kun me 7 taisimme tuplata hotellin vieraiden määrän. Mutta eipähän tarvitse jonottaa ravintoloissa tai hieronnoissa.  Kävimme pikaisesti hotellin kaupassa ja hetken kuluttua alkoi myymälänhoitaja tekemään paikalliseen panimoon uutta tilausta. Kuulemma liikevaihto edelliseen päivään verrattuna kohosi ansiostamme n. 700 %:lla.

Aurinko paistoi tänään koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Taksin mittari näytti 35 astetta ja merivesi oli sellaista 28-29 asteista. Siis ihan kiva keli. Ensimmäistä kertaa tällä reissulla otimme hetken sohlbergia dj Akun huolehtiessa musiikkitarjonnasta.

On se jännä tuo jetlaggi. Täällä Indonesiassa ollaan siis 5 tuntia Suomen aikaa edellä kun Singaporessa oltiin 6 tuntia edellä. Tämä aikaero vaikutti sen verran, että Mixu ja Nikolai ovat nyt iltakymmeneltä olleet tunnin jo nukkumassa meidän muiden nauttiessa Juhla Mokasta ja Monnetista (http://www.monnet-cognac.com/index.php)s amalla kun suunnittelemme tilin tekoa tämän illan Vermon raveista.

Että tällaista tänne, koettakaa pärjätä siellä räntäsateessa. Siis ihan vilpittömästi toivomme, että osaatte nauttia Suomen monipuolisista keliolosuhteista.  By the way Jarna, mites Kuplan katto kestää räntäsateen?